Dag van de Architectuur

Zondag 26 juni, op de dag van de architectuur, opende de architectenwinkel voor het eerst haar deuren. Aan de Pedro de Medinalaan op IJburg konden geïnteresseerden gratis advies inwinnen bij een professional.

Dagblad Trouw schreef over dit nieuwe initiatief:

“De Architecten zijn er niet alleen voor rijken en bedrijven”, stelt de Kring Amsterdam van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). “Ook voor particulieren die willen bouwen of verbouwen kan de architect veel betekenen. Ons thema van dit jaar, zelfverzonnen, sluit daar helemaal bij aan.”

Om die boodschap bij een breder publiek te brengen start de BNA op de Dag van de Architectuur ‘De Architectenwinkel’. “Dat is een eerste laagdrempelige stap voor de particulier om met een architect in aanraking te komen. De Winkel komt in de Design Strip aan de Pedro de Medinalaan op IJburg, en heeft eens per week een inloopspreekuur. Iedereen kan daar vrijblijvend advies vragen, gewoon even een half uurtje samen nadenken over wat je met je huis wilt, voordat er gesloopt en gebouwd wordt.”

Dat advies kan zowel om kleine als grote zaken gaan. “Hoe het huis beter geïsoleerd kan worden bijvoorbeeld of waar zonnepanelen nuttig zijn, welke vergunningen er nodig zijn voor een dakkapel. Dat soort zaken. “Maar ook bij de uitgebreidere verbouwing kan een architect heel waardevol zijn.” Architecten weten hoe je de bestaande ruimte optimaal kunt gebruiken, en hoe nieuwe ruimte, bijvoorbeeld van een aanbouw, slim ingericht kan worden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s