Persbericht Architectenwinkel

Architecten van de BNA kring Amsterdam geven gratis advies. Zij starten de architectenwinkel voor vragen over het bouwen of verbouwen van de eigen woning. Samen met een architect ontwerpen en bouwen aan het eigen huis wordt de nieuwe standaard.

De woningmarkt bevindt zich in een diepe crisis. Beleggers, corporaties en de overheid trekken zich terug. De BNA kring is ervan overtuigd dat de Nederlandse bouwbranche te maken krijgt met een structurele verandering. Er komen minder regels, kleinere projecten en meer particuliere investeringen. We gaan zelf bouwen, maar hoe doe je dat eigenlijk? In de ons omringende landen wordt de helft van de woningen zelf gebouwd. In Nederland amper 10%. De gemeente Amsterdam wil, in navolging van Almere en Leiden, mensen in de gelegenheid stellen zelf hun huis te bouwen. Wie een nieuwe woning zoekt zal zelf het initiatief moeten nemen.

Het verbeteren van de eigen woning wordt steeds eenvoudiger. Er worden minder eisen vanuit het bouwbesluit gesteld en veel aanpassingen kunnen zonder welstandsadvies. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de woning meer en meer bij de eigenaar komt te liggen. Een Nederlands huis wordt gemiddeld eens in de 5 jaar in grote of kleine mate aangepast. We willen een eigentijdse inrichting stellen hogere eisen aan comfort en willen lagere energielasten. Een architect helpt er voor te zorgen dat een verbouwing veilig, vlot en voor een scherpe prijs tot stand komt.

Het initiatief voor de architectenwinkel is afkomstig van de BNA kring Amsterdam waarbij 500 architecten zijn aangesloten. De architectenwinkel is een laagdrempelige plek voor een eerste gesprek om te kijken wat een architect voor zelf bouwen kan betekenen. In het woonwarenhuis Design 020 aan de Pedro de Medinalaan draait sinds 17 september een inloopspreekuur. Wekelijks op zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur. De architecten van de architectenwinkel geven een eerste gratis ontwerpadvies en maken inzichtelijk wat bij het bouwen of verbouwen van een woning komt kijken.

Website architectenwinkel: BNAarchitectenwinkel.nl

Blog: architectenwinkel.wordpress.com

Twitter: @BNAwinkel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s