Architecten beginnen met Architectenwinkel in Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom

artikel uit BN De Stem 16 juni 2012

Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom krijgen een architectenwinkel. Het is een initiatief van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten) kring West-Brabant. Zaterdag 23 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, presenteren de winkels zich. Na de zomer gaan ze echt van start.

Bij de architectenwinkel kan iedereen vrijblijvend terecht met vragen over verbouwingen, uitbouwen, nieuwbouw en ga zo maar door. Eens in de twee weken, zo is nu het idee, zitten in de bibliotheek of op een andere makkelijk bereikbare plaats, twee architecten klaar om dergelijke vragen te beantwoorden en om advies te geven. Daarbij gaat het ook over praktische zaken als het regelen van vergunningen en zo.

Idee komt uit Amsterdam, waar de BNA ongeveer een jaar geleden startte met een architectenwinkel. Christel Smeets, voorzitter van de BNA kring West-Brabant legt uit: “Er bestaan nogal wat vooroordelen over architecten. Mensen denken dat het duur is een architect in de arm te nemen. Met het laagdrempelige advies laten wij zien dat het de moeite kan lonen bij een verbouwing een architect te betrekken.” Het resultaat kan niet alleen beter worden, ook goedkoper. Een architect is goed in staat te onderhandelen met aannemers.

Daarnaast spelen architecten zich met een winkel beter in de kijker van de particuliere opdrachtgevers. Dat is gunstig. Vanwege de huidige economische crisis zijn er weinig grote projecten, maar is het veel meer de particuliere markt die actief is op het gebied van de (ver)bouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s