Gratis advies voor zelfbouwers

Zelfbouw wordt steeds belangrijker in Amsterdam. Na de eerste serie kavels die in oktober vorig jaar in de verkoop zijn gegaan wordt er door de gemeente op 7 en 8 juli een tweede zelfbouwmarkt georganiseerd waarbij op nieuwe kavels een optie genomen kan worden. Ook dit keer worden er kavels aangeboden door de hele stad. Variërend van kavels voor vrijstaande woningen, waterkavels, kavels voor geschakelde woningen tot locaties voor bouwgroepen.

 

Vanaf het moment dat je een optie op een kavel genomen hebt komt er veel op je af. Achttien maanden na acceptatie van het kavel moet er immers een omgevingsvergunning verleend zijn, anders vervalt de optie en ben je de waarborgsom kwijt. En natuurlijk is er na het nemen van deze belangrijke stap de behoefte om vol gas vooruit te gaan en snel duidelijkheid te krijgen over hoe je droomhuis eruit zal komen te zien.

 

Soms is het belangrijk om eerst even een stapje achteruit te doen en je goed oriënteren op de mogelijkheden. Om zelfbouwers goed en volledig te informeren heeft de Bond van Nederlandse Architecten vorig jaar de Architectenwinkel gestart. Hier kunnen zelfbouwers kosteloos en geheel vrijblijvend terecht met vragen over hoe bijvoorbeeld het proces van zelfbouw verloopt en hoe je de financiële kant van de bouw onder controle houd. Maar ook met hele specifieke vragen over bijvoorbeeld een kavel of de eigen woonwensen kunnen gesteld worden. De Architectenwinkel is bedoeld als service naar de zelfbouwers om te ondersteunen bij alle vragen die opkomen en mogelijkheden die op je afkomen op het moment dat je besluit te gaan bouwen.

 

De architectenwinkel houdt elke zaterdag spreekuur. Tijdens het spreekuur brengen architecten in beeld wat er bij het bouwproces komt kijken en maken duidelijk wat de mogelijkheden van een kavel zijn. De architectenwinkel is wekelijks op afspraak geopend. Schrijf u hier in.

Dit advies is geschreven door Maarten Steunenberg BALD architecture baldarchitecture.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s