Vanaf 3 november de architectenwinkel ook in Haarlem

Nu ook in Haarlem: architecten van de BNA kring Amsterdam-Kennemerland geven gratis advies. Zij starten de architectenwinkel per 3 november a.s. voor vragen over het bouwen of verbouwen van de eigen woning. Samen met een architect ontwerpen en bouwen aan het eigen huis wordt de nieuwe standaard.

De woningmarkt bevindt zich in een diepe crisis. Beleggers, corporaties en de overheid trekken zich terug. De BNA kring is ervan overtuigd dat de Nederlandse bouwbranche te maken krijgt met een structurele verandering. Er komen minder regels, kleinere projecten en meer particuliere investeringen. We gaan zelf bouwen, maar hoe doe je dat eigenlijk? In de ons omringende landen wordt de helft van de woningen zelf gebouwd. In Nederland amper 10%. In diverse Gemeenten wil men mensen in de gelegenheid stellen zelf hun huis te bouwen.

Ook het verbeteren van de eigen woning wordt steeds eenvoudiger. Er worden minder eisen vanuit het bouwbesluit gesteld en veel aanpassingen kunnen zonder welstandsadvies. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de woning meer en meer bij de eigenaar komt te liggen. Een Nederlands huis wordt gemiddeld eens in de 5 jaar in grote of kleine mate aangepast. We willen een eigentijdse inrichting, lagere energielasten en stellen hogere eisen aan comfort. Een architect helpt er voor te zorgen dat een verbouwing veilig, vlot en voor een scherpe prijs tot stand komt.

Het initiatief voor de architectenwinkel is afkomstig van de BNA kring Amsterdam-Kennemerland waarbij 500 architecten zijn aangesloten. De architectenwinkel is een laagdrempelige plek voor een eerste gesprek om te kijken wat een architect voor bouwen en verbouwen kan betekenen. In het ABC architectuurcentrum aan Groot Heiligland 47 in Haarlem  is wekelijks een spreekuur. Op zaterdag tussen 12:30 en 16:00 uur, aanmelden via de website. De architecten van de architectenwinkel geven een eerste gratis ontwerpadvies en maken inzichtelijk wat bij het bouwen of verbouwen van een woning komt kijken.

Website architectenwinkel: architectenwinkel.com

Website ABC architectuurcentrum: www.architectuurhaarlem.nl

Twitter: @architectwinkel