Profiteer van de tijdelijke BTW-Verlaging!

Vanaf 1maart 2013 wordt het BTW-tarief voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie verlaagd van 21% naar 6%. Het is nog niet helemaal duidelijk voor welke werkzaamheden dit precies gaat gelden en of het lage BTW-tarief ook gaat gelden voor bijvoorbeeld de aankoop van materialen. Waarschijnlijk worden verdere details hierover bekend in de laatste week van februari.

Nu al laag BTW-tarief voor enkele werkzaamheden

Nu al geldt voor verschillende onderhoudswerkzaamheden een BTW tarief van 6%. Sinds 1 juli 2009 wordt bijvoorbeeld het isoleren van een woning belast met het lage tarief. Ook voor buitenschilderwerk, stukadoorswerk en enkele schoonmaakwerkzaamheden wordt 6% gerekend. In het algemeen geldt dat de woning hiervoor wel minimaal twee jaar ‘duurzaam in gebruik’ moet zijn.

Start op tijd met de voorbereidingen

De BTW-verlaging voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie geldt voor 1 jaar. Bij de vorige tijdelijke BTW-verlaging, van 1 oktober 2010 tot 30 juni 2011, moesten de werkzaamheden zijn afgerond voor het einde van de termijn. Het is te verwachten dat dit ook ditmaal zo zal zijn. Voor grotere verbouwingen of renovaties is het dan ook raadzaam om op tijd te starten met de planvorming zodat u zo veel mogelijk baat heeft bij de tijdelijke maatregel. Kortom, als u plannen heeft om te verbouwen of te renoveren kan het aantrekkelijk zijn om binnenkort de voorbereidingen hiervoor al op te starten.

Benieuwd naar wat een architect voor u kan betekenen? Iedere zaterdag geven BNA architecten gratis advies bij de architectenwinkel. Schrijf u hier in.

Dit advies is geschreven door Maarten Steunenberg BALD architecture baldarchitecture.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s