BTW-Verlaging ook voor architecten

De voorwaarden voor de tijdelijke verlaging van het BTW tarief zijn bekend. Dat is goed nieuws, want ook de werkzaamheden van architecten vallen hier onder.

Renovatie en herstel

De BTW-verlaging is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden die aan een woning van minimaal twee jaar oud worden verricht.  Dit geldt voor diverse onderhoudswerkzaamheden, maar ook voor het vergroten van een woning zoals met een dakkapel, dakterras, schuur, garage of een uitbouw. Nu is het dan ook het moment om samen met een architect te bekijken wat de mogelijkheden van uw woning zijn.

Duurzaamheid

Belangrijk is dat ook het aanbrengen of vernieuwen van de cv-installatie, het isoleren van wanden, vloeren en daken en het plaatsen van dubbelglas onder de maatregel vallen. Daarmee is het nu mogelijk om uw woning tegen het verlaagde BTW-tarief energiezuiniger te maken en nog jaren profijt te hebben van een lagere energierekening.

Tijdelijke BTW-verlaging

De BTW-verlaging is tijdelijk en geldt voor werkzaamheden die tussen 1 maart 2013 en 31 december 2014 worden afgerond. Dit betekend dat ook een verbouwing waar u reeds mee begonnen bent in aanmerking kan komen voor het lage BTW-tarief. Als u nog moet starten met de verbouwing is het van belang dat deze in 2014 is afgerond. Het verlaagde BTW-tarief is ook van toepassing op het ontwerpen en het vervaardigen van bouwtekeningen door architecten mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.

De precieze regeling kunt u nalezen op de site van de rijksoverheid. Als u plannen heeft om te verbouwen of te renoveren dan is het aantrekkelijk om snel de voorbereidingen hiervoor op te starten.

Benieuwd naar wat een architect voor u kan betekenen? Iedere zaterdag geven BNA architecten gratis advies bij de architectenwinkel. Schrijf u hier in.

Dit advies is geschreven door Maarten Steunenberg BALD architecture baldarchitecture.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s