Appartement verbouwen? Vergeet de VVE niet

Natuurlijk hebt u bij het maken van uw verbouwplannen voor uw appartement gekeken of u hiervoor een aanvraag omgevingsvergunning nodig heeft. Heeft de Vereniging van Eigenaren hier ook iets over te zeggen?

Dat hangt af van uw plannen. Het zou heel goed kunnen zijn dat uw verbouwing ook met de VvE moet worden afgestemd. Vaak zijn constructieve onderdelen zoals dragende wanden, vloeren en daken gemeenschappelijk eigendom. Ook schachten, buizen en leidingen worden in het splitsingsreglement aangeduid als gemeenschappelijk. Controleer daarom bij verbouw plannen altijd de splitsingstekeningen, het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement van de VvE.

Blijft u na bestudering van de stukken toch nog met vragen zitten? Een architect is vanzelfsprekend op de hoogte van deze regels en kan u adviseren over de mogelijkheden. Dit kan iedere zaterdag bij de architectenwinkel. BNA architecten geven hier gratis advies.  Schrijf u hier in.

Dit advies is geschreven door Maarten Steunenberg BALD architecture baldarchitecture.nl