“De architect aan zet” op Rotterdam Livin’

dsc_0033__klein___archief_.jpg

Komend weekend, 15 en 16 maart is in het WTC Beursplein de woonbeurs Rotterdam Livin. De architectenwinkel gaat in gesprek met zelfbouwers en verbouwers over een grote vereenvoudiging om tot een bouwvergunning te komen onder het motto; de architect aan zet.

Vanaf 2015 wordt het mogelijk projecten aan het bouwbesluit te laten toetsen door architecten. De gemeente Rotterdam wil voor kleine projecten ook de ruimtelijke eisen (bestemmingsplan, welstand, bouwverordening) door architecten laten toetsen. De afdeling vergunningen van stadsontwikkeling Rotterdam start daarvoor een onderzoek onder de titel “de architect aan zet”. Tijdens Rotterdam Livin’ zal dit onderzoek officieel van start gaan.

Lees meer over Rotterdam Livin op woneninrotterdam.nl