BTW blijft verlaagd tot 30 juni 2015

Tot en met 30 juni 2015 blijft het BTW-tarief voor onderhoudswerkzaamheden en renovatie verlaagd van 21% naar 6%.

De BTW-verlaging is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden die aan een woning van minimaal twee jaar oud worden verricht. Dit geldt voor diverse onderhoudswerkzaamheden, maar ook voor het vergroten van een woning zoals met een dakkapel, dakterras, schuur, garage of een uitbouw.

Ook architecten mogen het verlaagde tarief toepassen “op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.” Voor de gehele opdracht, dus ook ontwerp en advies, mogen architecten 6% btw rekenen.

De BTW-verlaging is tijdelijk en geldt voor werkzaamheden die voor 31 juni 2015 worden afgerond. Het verlaagde BTW-tarief is ook van toepassing op het ontwerpen en het vervaardigen van bouwtekeningen door architecten mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.

De precieze regeling kunt u nalezen op de site van de overheid. Als u plannen heeft om te verbouwen of te renoveren dan is het aantrekkelijk om snel de voorbereidingen hiervoor op te starten. Benieuwd wat een architect voor u kan betekenen? Iedere zaterdag geven BNA architecten gratis advies bij de architectenwinkel. Schrijf u hier in.

Dit advies is geschreven door Maarten Steunenberg van BALD architecture